Els blogs
.Alguns són els següents: El blog Educamaria i relacionat amb materials per a PT, el blog de Francis Lam (Didactilam). Recomane a tothom que els vegen perquè tenen moltes fonts, mètodes i materials interessants que ens poden interessar fins i tot als estudiants.
Les persones que decideixen iniciar un blog i compartir coses que consideren per una raó principal, al meu entendre, ho fan perquè volen i per això, nosaltres (estudiants de magisteri) que volem una educació de qualitat per a tothom, ens estem endissant en aquestes armes educatives tant poderoses. Per tant compartir recursos materials i qualsevol altra cosa útil i important fa que aquesta informació arrive a altres docents que poden adaptar-la i utilitzar-la a la seva aula. D'aquesta manera podem construir una escola que estiga en constant canvi i evolució esforçant-se per un aprenentatge col·laboratiu i significatiu.
En cas que els col·legis decideixquen obrir els seus propis blogs diria que les famílies se sentirien més a prop del que es fan els seus fills i pot ser pogueren recolzar els aprenentatges viscuts a classe. D'una banda hi ha molta informació sobre els centres de forma molt accesible pel que alguns dubtes es poden resoldre de forma independent gràcies a les pàgines web de la Conselleria, com la consulta del menú setmanal del menjador o els horaris per a pares.
Als blogs escolars sovint trobem documents del centre, organigrames i fotografies de determinades activitats o sortides que realitza el centre com una mena de resum del centre: què és el que realment es fa. A continuació m’agradaia enllaçar el blog de l'escola on vaig fer pràctiques CEIP Científic Avel·lí Corma.
Pensant en la diferència entre els col·legis que bloguegen i els que no em vaig posar a investigar i a la Comunitat Valenciana actual quasi tots els col·legis púlics tenen blogs que creen a través de la plataforma Mestre a Casa de la Generalitat Valenciana. Així que crec que és una molt bona idea comparar les escoles que valoren els blogs i l'actualitzen i les que no. Crec que estar actiu sempre serà més eneficiós per a l'escola per les raons esmentades anteriorment i no actualitzar el blog pot generar sentiments de rebuig per part de les famílies que se senten excloses de l'educació del fill i la filla.
Tot i això, després de la meva experiència pràctica i com a consumidora de xarxes socials i blogs educatius molts centres i professors comparteixen el que fan a través de plataformes com Facebook o Instagram. Atès que són més limitats en termes de format de vegades porten a enllaços al seus blog en cas que algú vulgui vulga saber-ne més sobre la pulicació.
En conseqüència, els centres educatius i els professionals que decideixen no estar actius en els seus blogs o xarxes socials poden no ser consumidors i per tant no podran beneficiar-se de la quantitat de grans recursos que es poden trobar a tots aquests blogs educatius. Per tant, en la meva opinió, el desenvolupament i l'aplicació de noves metodologies no podrà ser efectiva i eficaç sense el seu ús en els centres educatius tradicionals.
I vosaltres? Haveu pensat mai en crear-vos un blog?
Us deixe per ací una xicoteta enquesta que he creat en el Google Forms per a que em contesteu i poder llegir-vos.
https://forms.gle/8BtysSiGkyP6iETu6
Ens veiem aviat, 👀
Eva 🥰
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada