Fotografia digital I: Exposició fotogràfica 📷
Hola a tothom!!! Ja estic una altra vegada per ací!!!🤗😜
Avui vuic parlar-vos de l’exposició fotogràfica a l'assignatura #MP1855. I es que quan la professora ens va animar que investigarem les diferents tècniques que hi havia per fer fotos i que ferem entre 5-7 fotos que respongueren al tema: Qui sóc? El meu món, vaig pensar en el meu pare.
Ell és fotògraf des des de ja fa uns anys, però sempre li ha agradat la fotografia i porta una càmera de fotos sempre on va per si es troba amb una bona fotografia. Vaig fer un repte amb mi mateixa, en lloc de fer-ho fàcil i dir al meu pare que m'ajudés a fer les fotos i em digués quina tècnica estava utilitzant, vaig decidir fer-les jo mateixa. Si que és veritat que una vegada les vaig fer, ell les va observar i em va dir la seva opinió per així poder millorar-les i en algun cas canviar la tècnica que estava utilitzant. Així que si, he de reconèixer que he tingut un poc d’ajuda. Així que no us vaig a fer perdre més temps, comencem?
Abans de tot, vull comentar que aquestes imatges reflecteixen diferents aspectes de la meva personalitat i reflecteixen petits moments de la meva vida. Espere que així conegueu una mica més de mi, de les meves aficions i de les meves arrels. També m’he llegit consells per a poder aconseguir una fotografia més professional i ací us els escric:
1. Identifica el centre dinterès.
2. Omple l'enquadrament.
3. Recolza't a les línies.
4. Treballa el flux.
5. Juga amb la direcció.
6. Estètica dels elements repetits.
7. Els colors sempre diuen alguna cosa.
8. L’interès dels grups de tres.
9. La regla dels terços.
10. L’espai negatiu.
11. Treballar les tres dimensions: front, fons i profunditat.
12. L'emmarcat natural.
13. Les corbes a S.
Els he extret de: https://www.dzoom.org.es/reglas-de-composicion-fotografica/
TRASTO
Foto 1: un dels meus furons, es diu Trasto |
Doncs, com haureu pogut veure en la foto, es un furó i es diu Trasto i és un dels dos furons que tinc, l’altra es diu Leia. Van arribar a la meua familia fa quasi 1 any i mig com a un regal de Nadal. Són molt juganers i inquisitius i tenen conductes exploratòries molt marcades de ahi el seu nom. Són fàcils de mantenir i són molt bones mascotes, ja que formen forts vincles amb els cuidadors, de vegades et trepen mentres estas estudiant per que els faces alguna mostra d’afecte. Els encanten les passes sultanes, fins al punt de fer qualsevol cosa per conseguir-ne una. I us preguntareu… per què aquest animal i no un de més comú com el gos i el gat? I es que la meva mare te al·lèrgia al pèl d’animal, però vam descobrir per uns amics que no tenia cap reacció al·lèrgica a aquestos quan se li arrimaven ni en el moment en que els acariciava, així que vam decidir tindren dos.
En aquest fotografia he utilitzat la tècnica d’identificar el centre d’interés. El centre d’interés, és l’element que més destaca o vol destacar, en una fotografia. Aquest pot ser una persona, un animal, un objecte, un edifici, un monument... senzillament una part de l'escena que considerem essencial d'aquesta fotografia, en aquest cas Trasto.
BENESTAR
Foto 2: platja de Borriana |
Anar a la platja té un efecte aclaparador en el nostre benestar i salut. Fa que el nostre cervell canvie. Ens recarrega les forces, ens dóna energia i calma la nostra ment. Antigament, els metges tenien una recepta màgica: viatjar a prop del mar. I és que s'ha demostrat que la resposta està al nostre cervell, ja que l'escorça prefrontal -una àrea associada amb l'emoció i l'autoreflexió, entre altres funcions- s'activa quan s'escolten els sons de les onades. M’agrada molt anar a la platja, però m’agrada més sentir el soroll de les ones del mar mentres estic tombada, i per això, quan tinc una estona els diumenges, m’escape allí per poder llegir, cosa que em proporciona benestar.
Com les ones, he vulgut amb les roques fer com una ona que correspondría també a la técnica de les corbes a S. Aquesta, està relacionat amb la sensualitat. També transmete movent i ajuda a conduir la mirada.
CASTELL DE FOCS
Foto 3: castell de focs en Vila-real |
Aquesta foto l’he feta en les festes d’on visc, la ciutat de Vila-real. És el castell de focs que es fa al diumenge després de una setmana i mitja de festes. Per a mi sibmolitza cansanci, després de totes la setmana amunt i avall, però tambe ternura al recordar tots els moments que han passat junt a la colla d’amics i la quantitat de persones magnífiques que es coneixen. Aquesta fotografia simbolitza la fi d’allò que ja mai més podrem tornar enrere.
En aquest cas, la técnica que he utilitzat és l’interés del grup de 3. Sembla existir una percepció especial dels números imparells en fotografia, i en especial dels grups de tres elements. Un únic element pot transmetre solitud o aïllament, amb dos elements una foto pot quedar massa ben equilibrada i estàtica i quatre elements poden resultar massa per distribuir.
UNIÓ FAMILIAR
Foto 4: jocs de taula |
Amb tot quell panorama, més de la meitat del món va estar aïllat a casa lluitant contra el COVID-19. Tots vam haver de buscar maneres d'entretenir els més petits i també a nosaltres mateixos. I és que crec que tots vam decidir furgar al bagul dels records per trobar els jocs de taula de tota la vida i fer-nos la estància dintre de casa un poc més lleugera. En el meu cas, les cartes, el Monopoli, el tabú, el trivial i, sobretot, el parxís em van servir per pasar una molt bona estona amb la meva familia i oblidar-me de tot el que estava passant en aquells temps. Avui en dia seguim jugant tots els caps de setmana, no en fallem ni un, i per mi ha suposat unió familiar, per això li he posat aquest nom a la fotografia.
En aquesta foto he utilitzat la tècnica dels els elements repetits. La repetició d'algun element com per exemple uns globus, uns ocells, o com en aquest cas uns jocs de taula, donen un sentit de relació de diferents parts d'una imatge. De vegades pot aportar factors psicològics, com el sentit de la unió i la companyonia.
FAMILIA
Foto 5: els meus pares |
I per supust, no podia deixar-me’ls perquè una de les coses més importants i que em fan ser qui sóc, tant fora com dins de casa meva, és la meva família. Són uns pares meravellosos. En la fotografía, falta la presència de la meva germana petita, qui en el moment de la foto es trobava cuidant de les nostres cosines menudes. Tots tres són els meus pilars fonamentals en la meva vida i els meus millors amics i confidents. Encara que pense que sóc molt independent, no podria passar cap dia sense parlar amb ells i veure que es troben bé.
I per últim la técnica emprada per a fer aquesta fotografia, va ser la d’omplir l’enqudrament. Volia donar importància a les dues persones que surten en la foto, ja que són dos pilars fonamentals en la meua vida. Aquesta regla pot semblar força òbvia, però la veritat és que moltes vegades fallem en aplicar-la. Si volem explicar alguna cosa en una foto, ocupem la major part amb aquesta “una cosa”, assegurant-nos que es converteix així en el centre d'atenció. És un error molt comú voler treure massa coses en una única foto. Al final, el que aconseguim és que no quede gaire clar què volíem ensenyar a la nostra fotografia.
A partir d'aquest punt, m’agradaria començar una reflexió sobre aquesta pràctica fotogràfica, dels seus avantatges i de com m'he sentit en fer-la.
Per començar la reflexió, m'agradaria esmentar que per mi ha estat un exercici que m'ha obligat a fer una introspecció. En un primer moment no sabia quins elements que em definiren fotografiaria, ja que no és una cosa que solc fer habitualment. Si que és cert que quan veig un capvespre bonic o una flor que em crida l'atenció, acostume a fotografiar-ho, però no hi ha cap intenció més enllà de l'estètica. A més, no era coneixedora de la majoria dels aspectes de la composició fotogràfica. Però gràcies a aquesta activitat, he après a veure més enllà de la bellesa d'una fotografia, és a dir, a donar-li un significat i un per què, i a utilitzar correctament la càmera per donar més sensibilitat a les imatges.
També, implicar la part dels meus pares i la platja a l'exposició m'ha portat a la memòria molt bons records de quan era petita i quan gaudia dels moments amb ells tots els estius. També, haver-me de representar a mi mateixa a través de la imatge però sense jo aparèixer, m'ha ajudat a explorar la meva personalitat més a fons i m'ha obligat a definir-me, una acció que mai no havia fet.
D'altra banda, amb aquesta pràctica també he après que hi ha moltes més plataformes per compartir imatges que no són Instagram, Facebook, Pinterest, etc. No coneixia les eines de Google Photos, Flickr o 500px ja que sempre he fet servir les que he esmentat anteriorment per publicar les meves fotografies. Per a la meva exposició fotogràfica he fet servir Google Photos, que m'ha donat l'opció a crear un àlbum fotogràfic a la pròpia aplicació. Em sembla una eina molt intuïtiva i còmoda per a nous usuaris.
Així mateix, aquesta activitat m'ha fet reflexionar sobre la quantitat d'imatges que tenim al nostre abast a la societat actual, ja que la majoria de la població comptem amb una càmera als nostres telèfons mòbils i capturem tot allò que volem. La gran part d'aquestes imatges no tenen una tècnica establerta, simplement són imatges que intenten capturar alguna cosa estètica com he esmentat anteriorment. Aquest tipus de fotografies inunden totes les xarxes socials, i no ens deixen veure més enllà de la seva bellesa, fent que polsem el botó de like, però no ens inciten a buscar-ne el significat o que és el que intenten transmetre a través d'elles.
En conclusió, aquesta pràctica m'ha ajudat a crear una mirada més crítica pel que fa a les fotografies, a mirar més enllà del que és estètic ia millorar la qualitat de les meves imatges. Després d'aquesta reflexió, consumiré el contingut de les xarxes socials de manera diferent, fixant-me en les imatges per observar si tenen un angle més professional o si són fotografies sense cap fonament metodològic.
I vosaltres, que penseu? Us anime a fer aquesta práctica i viure aquesta experiència!!
Ens veiem aviat, 👀
Eva 🥰
Referències bibliogràfiques
Rodriguez, J. L. (2017, 1 diciembre). 13 Reglas de Composición Fotográfica que Debes Conocer. dzoom. https://www.dzoom.org.es/reglas-de-composicion-fotografica/
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada